Blijf op de hoogte van de trends in de HR-wereld

Laatste nieuws

Via onze persberichten en via de blogartikels van onze experten houdt u de vinger aan de pols van wat er leeft in de HR-wereld. Actuele thema's, opkomende trends of cruciale inzichten: op deze pagina bundelen we ze in een handig overzicht. Heet van de naald.

HR en digitalisering: Het geheim van een geslaagd huwelijk

05 feb 2018

Digitalisering is aanwezig in elk aspect van de bedrijfsvoering, dus ook in de hr-processen. Maar is de relatie tussen hr en digitalisering een los-vaste affaire van veranderlijke aard of is het een zaak van eeuwige trouw? Vast staat dat digitalisering een blijver is. Voor Luc Christiaens en Marianne Dobbels van Progreso is het zonneklaar: hoe beter de hr-wereld dat beseft, hoe sneller van digitalisering een hr-asset kan worden gemaakt.

4 concrete tips voor waardecreatie met HR software

16 nov 2017

“Waardecreatie vergroot het onderscheidend vermogen en de continuïteit van iedere organisatie” (Bron: Parbleu 2012).

Employee Experience First

10 okt 2017

In haar Global Human Capital Trends report 2017 besteedt Deloitte grote aandacht aan Employee Experience. De vergelijking met Customer Experience wordt integraal doorgetrokken. Waarom is dit een uitdaging van formaat?

Tinderization: opportuniteit of bedreiging

01 aug 2017

Op de recentste editie van WebTomorrow werd het principe van ‘tinderization’ stevig onder de aandacht gebracht. Iedereen kent het, de snelle beslissing om links of rechts te swipen.

17 JUL 2017

Een nieuw logo, een nieuwe website, een frisse blik op morgen

Het hele Progreso team is trots en enthousiast om ons nieuwe logo en nieuwe website aan u voor te stellen. Vanwaar deze switch? In tijden van tinder leek het ons belangrijk onze positionering extra helder te zetten, ons aanbod zo eenvoudig mogelijk te presenteren en de nodige frisheid te brengen in evoluties die nooit zullen af zijn. Dit is dan ook de betekenis van ons nieuw logo: een waardevolle partner zijn voor organisaties die evolueren naar morgen, wetende dat de opdracht nooit ‘af’ zal zijn en vernieuwing een constante drijfveer is.

15 JUN 2017

Het grote HR-debat "Werknemers willen voortdurend uitgedaagd worden"

Vandaag bij Trends: Het grote HR-debat. 10 sectorexperten, waaronder onze CEO, Luc Christiaens, bespreken de uitdagingen rond outplacement, digitalisering, onderwijs en employer branding.

Als kennis een vervaldatum heeft

01 jun 2017

Johan De Prijck is HR Directeur bij Eurochem. Bij EuroChem hangt de continuïteit van de productie af van een strikt kennisbeheer. Voor HR ligt de focus op kwalificaties en het tijdig (her)certifiëren ervan.

18 APR 2017

Touring ambieert een toekomstgericht performance appraisal systeem

De ambitie van Touring is om mobiliteit in al haar vormen te vergemakkelijken en ervoor te zorgen dat iedereen met een gerust gemoed op weg kan. Touring biedt pechverhelping en reisbijstand maar ook jurdisch, toeristisch of technisch advies.

09 MRT 2017

Eigenschappen van de L&D professional 2.0

Learning professionals werken vandaag in een zeer snel evoluerende omgeving. Technologie schept enorme mogelijkheden. Er lijken geen grenzen te komen aan de ruimte waarbinnen ...

09 MRT 2017

Progreso ondersteunt verkiezing Antwerpse Jonge Ondernemer 2017

Op 16 maart 2017 zal JCI deze award uitreiken aan een van de 4 genomineerde ambitieuze jonge starters. Ze zijn Ellen Kegels, Bavo De Cock, Pieter Lesage en Bruno Van Gils. De award wil ...

08 FEB 2017

Algist Bruggeman kiest voor Progreso voor de opvolging van kwalificaties en digitale leeromgeving van haar medewerkers.

“Algist Bruggeman is een Belgisch bedrijf gelegen in de de Gents kanaalzone en produceert bakkersgist, zowel voor traditionele en ...

Employer Branding

08 feb 2017

“Tussen 2016 en 2018, met 2017 als scharnierpunt, verwachten we 140 000 nieuwe jobs”, zei Jan Smets, gouverneur van de Nationale Bank ...

07 FEB 2017

Progreso investeert samen met Sint-Lodewijk in toekomstige professionals

Sedert enkele jaren verwelkomen wij in januari een IT- student van Sint-Lodewijk voor een praktijkstage op onze werkvloer. Het aanbod: de realiteit van een job in IT aan den lijve ...

Groep Zorg zorgt voor primeur

11 dec 2016

Groep Zorg Heilige Familie uit Kortrijk haalde zopas de zogenaamde NIAZ-accreditatie binnen. Het is daarmee meteen het eerste Belgische psychiatrisch ziekenhuis dat dit kwaliteits- en veiligheidslabel organisatiebreed verwerft.

01 DEC 2016

The future of HR, digital & agile

Op 24 november ll tekende Progreso present op de Kluwer studiedag rond dit thema. Het werd een inspirerende dag, met veel verschillende invalshoeken,boeiende interactie en veel ambitie naar de toekomst toe.

01 DEC 2016

Nieuwe klanten: Familiehulp, PXL en AZ Delta

Recent kozen Familiehulp, PXL en AZ Delta voor Progreso.

01 DEC 2016

Samen springen naar een positieve toekomst

Progreso in Voka Tribune: Samen springen naar een positieve toekomst Bedrijven moeten innoveren. Ze moeten durven, vernieuwen en veroveren, en dat doen ze ook. Dat was de centrale boodschap op het jongste Vokacongres. “Vlamingen én de ondernemingen zijn mentaal en technologisch klaar om mee te stappen in de volgende technologische revolutie.” Vokatribune portretteert in de volgende maanden onder nemingen die de sprong naar een positieve toekomst hebben gewaagd, door te durven, vernieuwen, veroveren.

28 OKT 2016

HR moet de pragmatiek voor ogen houden

interview door Isabel De Clercq in aanloop naar het Kluwer congres omtrent ‘The Future of hr: digital and agile’

25 OKT 2016

Zet ook u in op permanente feedback?

Sedert jaar en dag zijn organisaties druk doende geweest het principe van evaluatiegesprekken een zekere eer aan te doen. Het doorsnee scenario ...

17 MEI 2016

Leerstrategieën

In tijden van grote volatiliteit volstaat het niet langer opleidingen te registreren en vervolgens te rapporteren. Leren is verreweg dé belangrijkste peiler in organisatie- en talentontwikkeling. Het is een permanent proces dat zich richt naar iedereen in de organisatie gezien de grote impact op het realiseren ...